|

Wyniki konkursu „Czas na dynie”

W dniach 25 i 28 września 2023 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sulechowie odbył się konkurs gastronomiczny: „Czas na dynię”. Celem konkursu było:
• zachęcenie do rozwijania umiejętności z zakresu sporządzania i ekspedycji wybranych potraw
• rozbudzenie wrażliwości sensorycznej
• podnoszenie poziomu efektywności kształcenia zawodowego.

Do konkursu przystąpiło 26 uczniów z klas gastronomicznych, którzy mieli za zadanie przygotować potrawy z dyni. Poszczególni uczniowie wykonali:
1. Anastasia Vlasenko i Judyta Sołtysiak 2TC – Muffiny dyniowe z pomarańczami i powidłami
2. Oliwia Wilczyńska i Hanna Ziomek 2TC – Owsiane ciasteczka z dynią
3. Klaudia Miguń 2TC – Brownie dyniowe
4. Łukasz Zjawin i Radosław Wieligor 2TC – Ciasteczka dyniowo-korzenne
5. Dagmara Woźnica i Julia Kumke 2TC – Muffiny dyniowe
6. Oliwia Harasimowicz i Malwina Jaworska 2TC – Tiramisu dyniowe
7. Brajan Pietrołaj i Amelia Nowakowska 2TC – Ciastka korzenne
8. Jakub Ciesielski 2TC – Ciasto dyniowe
9. Oliwia Bajor i Milena Masenek 2TC – Muffiny dyniowe
10. Zuzanna Sielewicz, Julia Szpilska i Nikola Rudnicka 2TC – Placuszki dyniowe
11. Sandra Garbol, Martyna Peno, Wiktoria Urbaniak i Natalia Multana 3TC – Gofry dyniowe
12. Iwo Waśniowski, Tomasz Laufer, Nikodem Pigłas 3TC – Pancakes dyniowe

Wszystkie potrawy były bardzo smaczne i estetycznie podane, wiec komisja miała niezwykle trudne zadanie i po długich obradach przyznano miejsca na podium:

I miejsce – Anastasia Vlasenko i Judyta Sołtysiak 2TC

II miejsce – Oliwia Harasimowicz i Malwina Jaworska 2TC

III miejsce – Sandra Garbol, Martyna Peno, Wiktoria Urbaniak i Natalia Multana 3TC

Wyróżniono: Klaudię Miguń i Jakuba Ciesielskiego z klasy 2TC.

Uczniów i pracowników naszej szkoły zachęcamy do skorzystania z przepisów i wykonania w domu przepysznych konkursowych potraw.

Organizator konkursu: Sylwia Białobrzycka i Urszula Landyszkowska

no images were found

Podobne wpisy