Warsztaty w LOiIWA w Kalsku
26.11.2024 roku klasy 2 i 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięły udział w warsztatach zorganizowanych przez Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych w Kalsku.
Młodzież miała okazję zwiedzić sale laboratoryjne oraz pracownię technologiczną, która wyposażona była w miniaturowe urządzenia charakterystyczne dla technologii browarniczej🍺mleczarskiej🥛🍼piekarniczej 🥐oraz garmażeryjnej 🥟🥧
Świetnie się bawiliśmy podczas „kulania” bułeczek hamburgerowych 🍔
W laboratorium 🧪 🧑🔬zapoznaliśmy się z techniką oznaczania kwasowości w produktach spożywczych oraz z „magią aromatów” win zamkniętą w małych buteleczkach.
Był to dla nas doskonały czas, w którym udało się połączyć odrobinę zabawy oraz przydatnej wiedzy.
Urszula Landyszkowska
Sylwia Białobrzycka