NTK
||

Kurs „Nowoczesne Techniki Kulinarne” w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sulechowie

W ramach projektu pt. „Lubuskie Szkolnictwo Zawodowe dla Nowoczesnego Rynku Pracy
w dniach 10.04.2025r, 5.05.2025r, 6.05.2025r w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sulechowie odbył się kurs dla II grupy uczestników pt. „Nowoczesne Techniki Kulinarne”.

W drugiej turze kursu udział wzięło 10 uczniów kształcących się w zawodzie Kucharz. Szkolenie miało na celu podniesienie kwalifikacji uczestników w zakresie innowacyjnych metod przygotowywania potraw, z uwzględnieniem aktualnych trendów w gastronomii.

Program kursu obejmował następujące zagadnienia:

  • Nowoczesne metody obróbki żywności,
  • Innowacyjne tekstury i smaki,
  • Zdrowe i zrównoważone gotowanie,
  • Nowoczesne metody obróbki żywności,
  • Nowoczesna prezentacja dań.

Uczniowie mieli okazję pracować z profesjonalnym sprzętem gastronomicznym oraz zdobyć wiedzę i umiejętności wykorzystywane w nowoczesnej kuchni.

Udział w kursie to nie tylko doskonalenie umiejętności zawodowych, ale również szansa na lepsze przygotowanie do pracy na dynamicznie rozwijającym się rynku usług gastronomicznych.

Podobne wpisy