„Słodko, zdrowo, kolorowo”

30 kwietnia 2021roku w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sulechowie na platformie Microsoft Teams odbył się szkolny konkurs pod hasłem „Słodko, zdrowo, kolorowo”.

Przed uczestnikami było bardzo trudne zadanie, ponieważ musieli przygotować słodycze w formie batoników, kulek mocy lub ciasteczek, ale uwaga bez dodatku cukru! Słodkości miały zaspokoić nie tylko chęć zjedzenia czegoś słodkiego, ale również wprowadzić do naszego organizmu wartości odżywcze.

W konkursie wzięła udział cała klasa 2TC oraz przedstawiciele klas 2TEZ, 2BAP oraz 2BA.

I. miejsce: Maja Brembor z klasy 2TC za Fit ciastka bez dodatku cukru oraz bez dodatku tłuszczu. Składnikami do przygotowania ciastek były: migdały, orzechy laskowe, suszone śliwki, rodzynki, pestki dyni, pestki słonecznika oraz woda.

II. miejsce: Agata Drzymała z klasy 2 TC za Kulki piernikowe których składnikami są jedynie: orzechy włoskie, suszone rodzynki, imbir, mus jabłkowy, wiórki kokosowe oraz przyprawa do piernika.

III. miejsce: Kinga Biekszo z klasy 2BAP za Batoniki daktylowe z orzechami. Głównymi składnikami batoników są suszone daktyle oraz mieszanka różnych orzechów a ponadto wiórki kokosowe oraz kakao naturalne.

Wyróżnienie:
– Oliwia Szydłowska z klasy 2TC: Babeczki bananowo – owsiane bez cukru
– Dominika Mikołajczak 2TC: Malinowe brownie

Wszystkim uczestnikom bardzo dziękuję za tak liczny udział w konkursie

Urszula Landyszkowska