4 i 14 grudnia 2020 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sulechowie odbył się szkolny konkurs gastronomiczny pod hasłem „Wykwintne wypieki świąteczne – Torty”

W konkursie uczestniczyli uczniowie klasy 2TC (po szkole podstawowej) oraz 2TEZ (po gimnazjum) Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Wszyscy uczestnicy wykazali duże zaangażowanie w pracy i w swoich domach wykonali bardzo ciekawe i artystyczne torty. Efekty zostały zaprezentowane komisji w formie zdjęć oraz krótkich filmików przedstawiających kolejne etapy produkcji i dekoracji. Uczniowie zadbali o najdrobniejsze szczegóły „smacznej” dekoracji.

Komisja miała niezwykle trudne zadanie, zwłaszcza w czasie pandemii, kiedy nie można dokonać oceny organoleptycznej konkursowych wyrobów. Po długich obradach przyznano miejsca na podium:
1 miejsce – Oliwia Szydłowska 2TC
2 miejsce – Jagoda Jasiak 2TC
3 miejsce – Wiktoria Moskaljuk 2TEZ

Wyróżniono Natalię Naskręt 2TC oraz Amelie Biskup 2TEZ.

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy oraz życzymy powodzenia w kolejnych konkursach 😉

Sylwia Białobrzycka