27 listopada 2019 roku odbył się w Górzykowie, trzeci już, klasowy konkurs gastronomiczny. Tym razem uczniowie klasy III BA wzięli na ,,noże ” dania drobiowe sporządzone z piersi kurczaka.

Wśród wyróżnionych potraw znalazły się kulinarne standardy takie jak kotlet de volaille, ale też inspiracją do pracy były przepisy kuchni hinduskiej i włoskiej. Dużą kreatywnością wykazał się uczeń, który sporządził roladę z dodatkami i sosem jak do swojej ulubionej pizzy.

Wszyscy uczestnicy otrzymali książki i kulinarne akcesoria ufundowane przez sponsora.

Opiekunem merytorycznym konkursu była Pani Grażyna Uhman- ekspert kształcenia zawodowego w ODN, wszystkie niezbędne produkty zapewniła Pani Małgorzata Krojcig, właścicielka ,,Winnego Dworku’’. Obu Paniom bardzo serdecznie dziękujemy za wsparcie .

Opiekun konkursu
Wojciech Kouhan