25 kwietnia uczniowie 3 klasy technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Natalia Snarska, Katarzyna Nowak, Sebastian Bujak uczestniczyli w promocji zdrowego stylu życia w Szkole Podstawowej nr 3 w Sulechowie.  Szkoła podstawowa realizuje projekt propagowania prawidłowego odżywiania wśród dzieci i młodzieży. Nasza młodzież dzieliła się swoją wiedzą i umiejętnościami. Sebastian Bujak przygotował mini wykład z zasad zdrowego odżywiania (piramida żywieniowa, prawidłowe porcjowanie), a także zabawę w formie quizu. Natalia Snarska i Kasia Nowak prezentowały sposób przygotowania i podania kolorowych koktajli. Do pracy zaangażowały uczniów ze szkoły podstawowej i wspólnie sporządzali napoje. Wielu uczniów, zwłaszcza chłopców, przekonało się do niektórych surowców np. szpinaku. Wspólna zabawa bardzo podobała się nie tylko uczniom, ale również Dyrektorowi szkoły R. Modrzykowi i nauczycielom, którzy przyznali, że nasi uczniowie posiadają dużą wiedzę i wysokie umiejętności. „Pełna profeska.”