27 kwietnia 2018 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sulechowie odbył się szkolny konkurs gastronomiczny pod hasłem „Zdrowe słodycze”.

W konkursie uczestniczyli uczniowie klasy 1, 2 i 3 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Wszyscy uczestnicy wykazali duże zaangażowanie w pracy i sporządzili zdrowe, bardzo ciekawe i smaczne słodycze, które zostały wyeksponowane i podane na stole przygotowanym przez uczennice klasy 2 TZ Julię Pietruszkę i Paulinę Raźną. Uczennice zadbały o najdrobniejsze szczegóły „smacznej” dekoracji. Komisja miała niezwykle trudne zadanie i po długich obradach przyznano miejsca na podium:

1 miejsce – Kornelia Zwierzchowska 2 TZ – „Praliny kokosowe”
2 miejsce – Regina Fornalczyk 1 TZ – „Gofry owsiane”
3 miejsce – Ewa Antecka 2TZ – „Kolorowy Pudding Chia”

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy, a „pierwszakom” życzymy powodzenia w kolejnych konkursach 😉
Uczniów i pracowników naszej szkoły zachęcamy do skorzystania z ciekawych przepisów na słodycze zdrowe i kolorowe (receptury dostępne u p. Sylwii Białobrzyckiej).

Sylwia Białobrzycka