UCZNIOWIE CKZiU KSZTAŁCĄ SWOJE UMIEJĘTNOŚCI PODCZAS WARSZTATÓW GASTRONOMICZNYCH

6 kwietnia 2018 roku, w ramach zajęć praktycznych w czasie warsztatów gastronomicznych, uczniowie z klasy 2 ZA, kształcący się w zawodzie kucharz, sporządzili potrawy z ciasta ziemniaczanego zarobionego na stolnicy tj. kopytka i kluski śląskie.

Potrawy te przeznaczyli dla Kacperka będącego na diecie bezglutenowej. Przygotowali również batoniki kokosowe własnej produkcji.
Uczniowie pracowali pod opieką wice dyrektor Pani Elżbiety Towarek. Przygotowane dla Kacerka potrawy to Dar Serca od uczniów klasy 2 ZA i ich opiekuna p. Elżbiety Towarek.

To piękna lekcja rozwijania nie tylko umiejętności, ale uwrażliwienia młodzieży na potrzebę i konieczność niesienia pomocy innym.

Brawo!
Dziękujemy

Halina Pacyna