7 listopada 2017 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sulechowie odbył się szkolny konkurs gastronomiczny pod hasłem „Warzywa w mojej kuchni”. W konkursie uczestniczyli uczniowie klasy 1, 2 i 3 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Wszyscy uczestnicy wykazali duże zaangażowanie w pracy i sporządzili bardzo ciekawe i smaczne potrawy, które  surowcami nawiązywały  do zbiorów jesieni.

Wszystkie dania podane były na estetycznie przygotowanym stole, kolorystyką nawiązującą  do barw jesieni.  Uczennice klasy 2 TZ Julia Pietruszka i Paulina Raźna, zadbały o najdrobniejsze szczegóły jesiennej dekoracji.

Komisja miała niezwykle trudne zadanie i po długich obradach przyznano miejsca na podium:

  1. miejsce – Natalia Snarska 3 TZ „Tort cukiniowo-czekoladowy”
  2. miejsce – Regina Fornalczyk 1 TZ „Babeczki szpinakowe”
  3. miejsce – Ewa Antecka 2 TZ „Zupa krem z dyni”

Wszystkim uczestnikom  serdecznie gratulujemy, a „pierwszakom” życzymy powodzenia w kolejnych konkursach 😉

Uczniów i pracowników naszej szkoły zachęcamy do skorzystania z ciekawych przepisów na jesienne, warzywne potrawy (receptury dostępne u p. Sylwii Białobrzyckiej).

Sylwia Białobrzycka